Information nr 2 om Mr Mattias English School!

Mars 2010

Hej!

 

Den 8:e februari fick ni information av mej gällande vårt nya projekt i kambodja:

”Mr Mattias English School”! Jag vill gärna berätta mer om det samt visa er några bilder!

 

Skolan kom igång den 9:e februari och det kom ca 60st nyfikna barn till Chonns mammas hus och vår skola! Lektionerna hålls mellan kl 17 och 19 och det kommer ca 90 barn till skolan nu. Chonn har delat upp dem i två grupper:

Grupp 1 är mellan 7 och 15 år och har aldrig studerat engelska innan.

Grupp 2 är mellan 9 och 18 år och har studerat lite engelska innan men inte lärt sig prata det.

 

Eftersom det inte finns elektricitet i byn så behövde Chonn ett bilbatteri samt en lampa så att den sena lektionen kan hållas. Vi sponsrade med det. Den lön för två stycken lärare som vi sponsrar med är 50$/månad, dvs ca 350 svenska kronor

 

Om ni vill eller vet någon som kan tänka sig vilja sponsra vårt projekt ”Mr Mattias English School” så är varje krona välkommen! Det behöver inte alls vara en stor summa för många bäckar små....

 

Jag skulle bli glad om ni vill sprida informationen vidare, kanske finns det något företag som kan tänka sig att sponsra!

 

Jag kommer själv att söka stipendier till projektet så har ni även förslag på vart jag kan söka så tar jag tacksamt emot det!

 

Vi har ett Bankgironummer till Mattias minnesfond och det är: 5728-0364

 

Just nu hoppas vi på att min kusins flickvän som läser till lärare ska få ett stipendium så att hon kan åka till Kambodja och hjälpa barnen lära sig engelska på ”Mr Mattias English School” under ca 8 veckor runt september månad. Hon har nämligen tänkt skriva om vårt projekt i sin uppsats!

 

Jag hoppas få återkomma med mer information om hur det går för Chonn och barnen på ”Mr Mattias English School” längre fram i vår.

 

Bästa hälsningar/
Jenny Johansson


Kommentarer
Postat av: Mats, Stockholm

Tack för information och bilderna. Både ord och bilder talar ett tydligt språk. Bra projekt!

2010-03-11 @ 20:44:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0