December 2012

Jag vill önska er alla en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!!!
 
Jag vill också passa på att tacka för alla de bidrag vi fått sedan vi startade vår insamling i höstas!
 
 -TUSEN TACK!!!! Utan er hjälp hade vi inte kunnat göra de uppdrag och projekt som vi står inför att utföra!
 
Vi har planerat för fullt den senaste månaden och har lagt upp ett schema för resan! Jenny Gren, hennes barn och jag kommer först att resa till Kampong Cham för att hälsa på den skolan som Bike 4 Cambodia byggt och även göra ett studiebesök på tandläkarkliniken som ligger vägg i vägg med skolan. Vi kommer att se hur de arbetar med tandborstingen hos barnen och ta med oss tips och idéer. Med oss kommer en journalist och en fotograf från Stockholm som ska följa vårt projekt med tandborstningen! Efter det reser vi till vår skola för att där påbörja undersökning av barnens tänder. Om någon av barnen är i akut behov av tandläkarvård ser vi till att de barnen kommer iväg till tandläkare och vi betalar för vården. Vi kommer sedan att hjälpa barnen att borsta sina tänder och dela ut tandborstar och tandkräm till dem och deras familjer. Vi har fått ca 500 tandborstar skänkta till projektet! Vi kommer också att ha engelskundervisning som vanligt och har tänkt att lära barnen några sånger! Givetvis kommer vi att köpa in material och lite annat som behövs till barnen och skolan!
 
Mattias kommer under tiden vi är på skolorna att cykla från Kep i söder till Siem Reap i norr. Under en vecka kommer han och 7 andra cyklister att avverka ca 50 mil på några av Kambodjas mindre grusvägar, genom små byar dit inga turister hittar... Det är som sagt en liten grupp som cyklar men å andra sidan kan det vara bra med tanke på att det är den första cyklingen som utförs på detta sätt. Oavsett antal cyklister kommer det att byggas en ny skola utanför Kampong Cham inom den närmsta tiden och jag lovar att återkomma med information och bilder på det!
 
Vi har en del andra idéer på gång men vi behåller dem själva ett litet tag till ;) Ni kommer så klart att få ta del av en årlig årsrapport så snart vi är hemma igen!
 
Som ni ser på bilderna nedan har vi tryckt upp några linnen och T-shirts inför resan! Mest för en rolig grej men också för att sprida vårt arbete i Kambodja. Det är många turister i Siem Reap och vem vet, kanske någon ser tröjorna och blir nyfikna!
 
Åter igen, Tack för ert stöd och jag önskar er en fin jul! Vi hörs snart igen!
 
Bästa Julhälsningar
Jenny
 
 
 
 
 

RSS 2.0