Cambodia Helping Tour 2013

Hej alla!

Nu är planer och planering i full gång! Resan är bokad och den 10:e januari bär det iväg till Kambodja! Denna resa har jag döpt till "Cambodia Helping Tour 2013" för den kommer innebära lite mer än en "vanlig" resa till Kambodja! Läs mer om våra planer här nedan!

 

                              Hjälp oss att hjälpa!         

2011 byggdes en skola och en tandläkarmottagning i Kampong Cham, ca 12 mil NO om Phnom Penh i Kambodja, efter att tre killar från Sundsvall (Bike 4 Cambodia) cyklat genom USA och på så sätt fått sponsrade pengar till bygget! När vi var i Kambodja 2012 träffade vi Ola, en av killarna som cyklat och vi hälsade på i skolan som de byggt!

Nu drar Bike 4 Cambodia igång ännu en utmaning! Under en vecka i januari 2013 ska ca 30 cyklister (svenskar och engelskmän) cykla ca 50 mil genom Kambodja, från Kep i söder till Siem Reap i norr, för att samla in pengar så att ytterligare en skola kan byggas! Vi behöver hjälp att få in pengar så att ett par hundra barn i Kambodja kan få en ny skola! Läs gärna mer på www.bike4cambodia.com

 

 
Vårt besök på skolan i Kampong Cham 2012.

 

Så, den 10:e januari åker jag, min man Mattias och en vän; Jenny Gren till Kambodja för att på olika sätt medverka i Cambodia Helping Tour 2013. Mattias kommer att vara med och cykla och på så sätt bidra till att ännu en skola kan byggas. Jenny Gren som är tandsköterska kommer tillsammans med mej att besöka minst 2 skolor (ca 800 barn) och hålla i ett tandborstprojekt för att hjälpa barnen med sin tandhälsa. Det största arbetet med detta lägger vi självklart på vår skola.

Vi hoppas få hjälp att nå våra mål så att några av Kambodjas alla barn kan få en ny skola, bättre tandhälsa samt mer kunskap i engelska!

 
Mattias tränar för fullt! Jenny Gren som volontär i Zimbabwe 2012 med Tandläkare utan gränser.

 

Inför denna resa och resans projekt har vi en separat insamling. Så vill ni stötta Cambodia Helping Tour är vi tacksamma för bidrag på BG: 890-8048  Inget bidrag är för litet! (”Alla bäckar små…”) Vill ni fråga om projektet eller få en rapport när projektet är slut så maila oss på: cambodiahelpingtour@gmail.com        

   

Insamlingen avslutas 2013-01-07

 

Hälsningar/ Jenny & Mattias Johansson, Fogdarp och Jenny Gren, Hörby

 

Vårt arbete i Kambodja är ideellt, vi tar semester från våra arbeten och bekostar resan själv. Pengarna vi får in går till att bygga en skola i Kambodja (genom Bike 4 Cambodia), engelska böcker och övrigt skolmaterial samt material och arbete för en bättre tandhälsa hos barnen!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilken fin insats du och din familj gör för barnen i Kambodja! Det är verkligen beundransvärt!//Linda (Isacs mamma)

2012-10-06 @ 15:06:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0