December 2013

God fortsättning på julen till er alla!
 
Om en vecka landar jag och Jenny Gren, tillsammans med tre andra "supportrar", i Kambodja!
"Ryggan" är framplockad och jag skulle gissa att ca 80% av min packning kommer att bestå av de tandborstar och pennor som ni har skänkt! Dessutom står det en låda med 600 st tandborstar hemma hos Jenny Gren som också ska få följa med!!! Jag undrar vad de tänker när de scannar våra väskor.... :)
 
Nu är det läge att presentera 2013/2014 års projekt!
Vi är väldigt glada att få möjligheten att utföra detta projekt som denna gång är förlagt på den lokala skolan i byn där "Mr. Mattias & Seng Nga English School" finns. Alla elever som går på "vår" skola går ju även i byns lokala skola tillsammans med ca 400 elever. I höstas diskuterade jag och Chonn möjligheten att kunna hjälpa skolan att få en bättre standard då det visade sig att den lokala skolan endast hade 4 toaletter på ca 400 elever och bara vatten i brunnen under regnperioden..
 
Vi började räkna på vad det skulle kosta att borra en brunn samt bygga toaletter och vaskar på den lokala skolan. Tack vare er alla som skänkt bidrag under 2013 hade vi möjlighet att påbörja detta projekt som kommer att stå färdigt i början av 2014! Vår förhoppning är att starta ett tandborstprojekt även på denna lokala skolan och vi kommer att förse alla elever med varsin tandborste!
 
TACK för att ni hjälpt oss göra detta möjligt!!!
 
 
 
Skolbyggnad och toaletterna på den lokala skolan.
 
 
 
 
 
 
Chonn mäter ut var rören ska grävas ner!
 
 
Borrning av den nya brunnen!
 
 
 
 
 
 
Bygget av toaletter börjar ta form!
 
 
Det ska bli jätteroligt att få se hur långt de har kommit när vi kommer fram! Förhoppningsvis kan vi hjälpa till att fixa lite också! Jenny Gren kommer att undersöka eleverna på "vår" skola och vi kommer att hjälpa de elever som behöver gå till tandläkaren med detta. Chonn har etablerat en kontakt med en tandläkare i byn så vi hoppas att det kommer fungera!
 
Vi kommer också att åka på en utflykt tillsammans med eleverna. Förra året besökte vi ju några av templena i Siem Reap och detta året går turen till "Kulen Mountain", en nationalpark några mil utanför Siem Reap, där man kan beskåda Kambodjas största Budha, ett tempel i floden samt ett vackert vattenfall!
 
Vi ser fram emot att få uppdatera bloggen med nya foton så fort vi är hemma igen!
 
Ha det gott!
 
Hälsningar Jenny
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0