Oktober 2014; Förändringar!

Hej!
Jag önskar jag kunde skriva att planeringen för nästa Kambodjaresa är på gång men tyvärr blir det ingen resa för mig denna vinter. Istället åker mina föräldrar, min farbror och faster samt morbror och moster den 26 december till Kambodja. Det blir tredje resan dit för mina föräldrar och den första för övriga gänget! Jag har i alla fall fått delta i deras planering en aning och hjälpt till lite med logistiken!
 
Det har hänt lite gällande vår skola nu under hösten. Vi har sedan en tid tillbaka känt oss lite trångbodda i vårt lilla klassrum då elevantalet varit uppe i över 90 stycken. Diskussioner har förts gällande att bygga en ny skolbyggnad eller flytta undervisningen till en lokal skola. Att bygga en egen skola är så klart en dröm! Men det innebär en mycket stor kostnad för oss, vilket skulle ta oss lång tid att spara ihop till. När vi så fick napp på en av de lokala skolorna i byn, om att låna två stycken klassrum, kändes det väldigt bra! Vi har därför, sedan drygt en månad tillbaka, flyttat undervisningen till den lokala skolan "Mouy Makara Primary School". Mouy Makara betyder "1:e januari" och det var då skolan invigdes, vilket år har jag tyvärr inga uppgifter på...
 
På Mouy Makara går det ca 200 elever. Det finns ingen elektricitet så det är det första vi ska åtgärda. Vi behöver el så att vi kan ha kvällslektioner med de äldsta eleverna. Toaletterna har minst sagt bristande kvalitet... Vår förhoppning är att kunna bygga nya toaletter och vaskar, precis som vi gjorde på Run Kal Dal i vintras!

Här nedan kan ni se lite foto från Mouy Makara!
 
 

 
 
 
 
 
 
 
En annan glädjande nyhet är att jag har fått kontakt med en kille från Göteborg som heter Michael. Michael är nyexaminerad lärare och förra året fick vi kontakt då han läst om vårt projekt och ville hjälpa till! Michael har varit i Kambodja två gånger, första gången med sin familj då han var 18 år, och han fick redan då en tanke om att han en dag skulle återvända för att hjälpa barnen få en bättre framtid.
 
Sedan några veckor tillbaka befinner sig Michael i Siem Reap, Kambodja. Han jobbar för en skola inne i Siem Reap och för vår skola, 4 mil utanför. Han kommer att undervisa våra äldsta elever 2 dagar/vecka och han kommer se till att elen till skolan ska dras in så fort som möjligt! Michael kommer också, tillsammans med Chonn, undersöka möjligheten att bygga nya toaletter och vaskar!
 
Det känns fantastiskt att Michael har intresserat sig för vårt projekt och han är till stor hjälp i vårt arbete för att hjälpa barnen på Mr. Mattias & Seng Nga English School! Om du läser detta Michael; STORT TACK igen!!! :)
 
Ha det bra ni alla, som följer och stöttar vårt arbete!
 
Jenny
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0