Januari 2015

God fortsättning till er alla!
 
Mina föräldrar och Co är nu hemkomna från sin resa till Kambodja där det har varit två intensiva veckor med fullspeckat schema! Några dagar innan nyårsafton anlände de till Siem Reap och spenderade ett par dagar på skolan. De hade med sig 875 st tandborstar och ca 9 kassar med barnkläder som vänner och bekanta här hemma hade skänkt. Det var mycket uppskattat! Pappa hade också lyckats packa ner 12 st bandyklubbor och 2 mål (!!!) i sin ryggsäck!!! Detta var också väldigt uppskattat bland barnen på Mouy Makara och som ni kan se på fotona så blev det några matcher! 
 
Tack vare vår flytt till den lokala skolan har fler barn kunnat ta del av den gratis engelskaundervisningen och i dagsläget har vi 220 elever på Mr. Mattias & Seng Nga English School! Fantastiskt! Jag tror visst att vi behöver fler lärare snart! :)
 
Michael från Göteborg stannade drygt 4 månader i Kambodja och gjorde, och gör även hemifrån, ett fantastiskt arbete! Han har tillsammans med andra volontärer startat upp ett matprojekt som innebär att barn på olika skolor i Siem Reap med omnejd kan få näringsrik mat och vitamindrinkar på skoltid. Barnen har även fått råvaror som t.ex. morötter, potatis, lök, ananas mm. med sig hem till sina familjer. Detta projekt kommer att fortsätta hela våren och givetvis hoppas vi att fler bidrar med pengar till detta ändamål så att det kan bli permanent! Barnen på vår skola är med i projektet!
 
STORT TACK till alla er som skänkt bidrag, kläder, tandborstar, pennor mm. under 2014, utan er hade detta inte varit möjligt!
 
Jenny m. familj
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Linda O (Isacs mamma)

I vanlig ordning blir jag alldeles tårögd när jag läser om era fina insatser för att hjälpa barnen i Kambodja. Jag tycker att ni är helt fantastiska!! Har stor respekt för ert fantastiska arbete!

Massa hälsningar Linda (Isacs mamma)

2015-02-07 @ 15:52:59
Postat av: Jenny

Tack Linda! Tänker på er ibland och hoppas allt är bra! Saknar ofta klassen! :) Hälsa Isac!
Bästa hälsningar
Jenny

2015-03-28 @ 18:39:36
Postat av: Christian Andersson

När vi lyssnade på dig iBosjökloster den 1/4 -15 blev vi fulla av beundran av ert arbete i Kambodja. Har själv åkt en hel del i Nord-Afrika och sett samma problem ni stötte på.Så än en gång grattis tii er framgång. hristian

Svar: Tack, det var roligt att höra! Ja, jag antar det ser ut så på många platser på vår jord... MVH jenny
Jenny

2015-04-01 @ 19:03:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0