Februari 2016

Hej på er!
Ännu en resa till Kambodja är gjord och för min del blev det den tionde i ordningen! För tio år sedan hade jag aldrig kunnat föreställa mig att det skulle bli så många gånger, och nu är jag övertygad om att det kommer bli fler! För varje gång jag besöker barnen på Mr. Mattias & Seng Nga English School, blir det också svårare att INTE återvända... Mitt hjärta hör helt enkelt hemma i Kambodja!
 
Med på resan denna gång var min man, vår vän Jenny Gren som är tandsköterska och mina föräldrar. Vi hjälpte till att utföra de sista arbetet på vårt nya projekt; en ny brunn samt ett hus med toaletter och vaskar på den lokala skolan Mouy Makara, där vår engelskaundervisning är förlagd på kvällstid. Vi gjorde allt från att måla, bära tegel, hacka sönder tegel, sätta upp lampor, städa skolgården, städa toaletterna, till att undervisa 250 barn i tandhälsa och hjälpa dem att borsta tänderna! Jenny Gren och Mattias var även iväg hos tandläkaren med några barn och lärare som hade problem. Sista dagen ordnade vi en invigningsfest där barnen fick banan, bröd, chips och läsk! Efteråt klipptes det röda bandet och alla barnen fick borsta tänderna! Efter festen fortsatte vi med bandy och andra bollekar på skolgården!
 
Allt flöt på fint och vi är glada och nöjda med det nya toaletthuset som verkar fungera bra! Barnen var nyfikna och entusiastiska när det gällde tandborstningen!
 
Ett Stort och Varmt Tack till Rotary och U-fonden, Runstycket i Malmö, Änglagård i Eslöv och alla ni som genom Mattias minne har hjälpt oss göra detta projekt möjligt!
 
Jenny med familj
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0